Razno

Vabilo na redni občni zbor društva SVS

Po 15. členu društvenega pravilnika vljudno vabimo vse člane Izseljenskega društva Slovenija v svetu na redni občni zbor, ki bo v soboto, 12. februarja 2011 ob 18.00 v Zavodu sv. Stanislava. Dnevni red si lahko ogledate v celi novici. Če ob napovedani uri ni prisotna vsaj polovica članstva, se začetek odloži za 30 minut, na kar občni zbor veljavno odloča,  če je prisotnih najmanj deset članov društva (16. čl.).

Preberi več

Vabilo na redni občni zbor SVS

Po 15. členu društvenega pravilnika vljudno vabimo vse člane Izseljenskega društva Slovenija v svetu na redni občni zbor, ki bo v soboto, 13. marca 2010 ob 18.00 v Zavodu sv. Stanislava.

Preberi več

Štipendije za Slovence v zamejstvu in po svetu

Javni razpis za dodelitev štipendij za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za dodiplomski študij v Republiki Sloveniji za študijsko leto 2009/2010 je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 53/2009. Razpisna dokumentacija se nahaja na spletni strani Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije: www.sklad-kadri.si. Več informacij najdete tudi na portalu www.slovenci.si

Rok za prijavo na razpis je do vključno 30. septembra 2009.

O uveljavljanju pokojninskih pravic v Argentini in Sloveniji

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (ZPIZ) je izdal brošurico z nekaterimi informacijami o postopku za uveljavitev pravic iz pokojninskega in invalidskega zavarovanja oseb, ki so bile ali so zavarovane po slovenski in argentinski zakonodaji.

Lahko jo preberete tukaj.

 

Nagradni natečaj

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu objavlja
NAGRADNI NATEČAJ ZA DIPLOMSKA, MAGISTRSKA IN DOKTORSKA DELA na temi:
A: Slovenci v zamejstvu
B: Slovenci v izseljenstvu

Namen natečaja je spodbujanje raziskovalne dejavnosti dodiplomskih in podiplomskih študentov na področju zamejske in izseljenske tematike in s tem krepitev zavesti o njeni pomembnosti za ohranjanje slovenske identitete v matični domovini in zunaj njenih meja.

Preberi več