Razno

Po občnem zboru našega društva

V soboto, 12. februarja 2011, smo po 15. členu pravilnika v Zavodu sv. Stanislava na rednem občnem zboru izvolili za predsednika društva dr. Branka Zorna, člane glavnega in nadzornega odbora in častnega razsodišča. Sprejet je bil tudi sklep o ustanovitvi mladinskega odseka SVS.
Vsem izvoljenim čestitamo in jim želimo uspešno in kvalitetno delo v dobro vseh Slovencev po svetu.

Preberi več

Ob 20-letnici osamosvojitve Slovenije

Slovenci se s ponosom veselimo 20. obletnice naše samostojne države. Radi bi ta dogodek čimlepše zabeležili, da bo tudi v ponos vsem Slovencem doma in po svetu. Zato vas vabimo, da nam posredujete slike iz tega časa, pa svoje spomine, misli, utrinki, kako ste se Slovenci po svetu prizadevali za priznanje Slovenije, ali kako ste tiste dni preživeli v domovini ...

Ob pregledovanju arhivov in v pogovoru z znanci smo ugotovili, da je slik iz časa osamosvajanja razmeroma malo. Objavljamo nekaj slik 'za pokušino', z veseljem pa bomo celo leto objavljali dragocene fotografije ali druge spomine - iz Slovenije in sveta. Najboljše slike bodo objavljene na razstavi v Državnem zboru.

Preberi več

Program in načrt dejavnosti in podpor v letu 2011

Na spletni strani že lahko vidite predvidene načrtovane programe za leto 2001. O izvedbi programov in dejavnosti vas bomo sproti obveščali.

Povezava: Program dejavnosti Izseljenskega društva SVS za leto 2011.

 

Slovenski kulturni praznik

Avtor: Rudolf Španzel (1948)

Vsem Slovencem doma in po svetu voščimo lep praznik naše skupne, bogate kulture z željo, da bi po vzoru naših prednikov ustvarjali  visoko raven slovenske kulture, na katero bodo prihajajoči rodovi lahko ponosni!

 

 

Preberi več

Namenite del dohodnine našemu društvu!

Zakon o dohodnini davčnim zavezancem omogoča, da sami odločijo, komu bodo namenili do 0,5-odstotni delež odmerjene dohodnine, ki se mu država odpoveduje za financiranje splošnokoristnih namenov, med katere spada tudi skrb za Slovence po svetu. Davčni zavezanci lahko torej del dohodnine, ki bi sicer šel v državni proračun in ne pomeni nikakršne dodatne davčne obremenitve, preusmerite v donacijsko podporo upravičenim organizacijam (tudi za SVS).

Preberi več