Razno

Nagradni natečaj za diplomska, magistrska in doktorska dela

Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu objavlja nagradni natečaj za diplomska, magistrska in doktorska dela na temi Slovenci v zamejstvu in Slovenci v izseljenstvu.

Urad vabi vse, ki so svoja dela zagovarjali v preteklem študijskem letu 2010/11, da se prijavijo na nagradni natečaj. Rok za prijavo del je 15. december 2011, vse podrobnosti o nagradnem natečaju pa lahko preberete v samem razpisu natečaja.

Preberi več

Maša za pokojne rojake iz Argentine

Že več let ga. Anica Moder skrbi, da je v dnevih okoli Vseh svetih in Vernih duš dan tudi maša za pokoj rojakov, ki so umrli v Argentini.
Vljudno vas vabimo k tej vsakoletni maši, ki bo v nedeljo, 30. oktobra, ob 17. uri v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru v Ljubljani.
Namesto na grob svojih dragih, boste lahko prižgali in k oltarju prinesli svečko, ki jo boste dobili pri vhodu v cerkvi. (Po možnosti ne prinašajte velikih sveč.)

Po maši se bomo srečali v študentskem domu zraven cerkve.

Avsenikova glasbena delavnica

Glasbena šola Avsenik vabi k sodelovanju na Avsenikovi glasbeni delavnici za Slovence iz izseljenstva, zdomstva in zamejstva, ki bo v od 19. do 25. junija 2012 v Begunjah na Gorenjskem.
Rok za oddajo prijav je 21. oktober 2011.

Preberi več

Dr. Jožetu Berniku v slovo

V petek, 14. oktobra, nas je v 87. letu starosti zapustil naš častni član in dobrotnik dr. Jože Bernik. Dr. Jože Bernik je bil eden od pobudnikov našega društva in zato tudi eden naših prvih članov. S hvaležnostjo izrekamo naše globoko sožalje ženi Mariji Bernik.

Preberi več

G. Jožetu Kastelicu v slovo

V nedeljo, 18. septembra nas je v 91. letu starosti zapustil uspešni kanadski podjetnik, dragi prijatelj in dobrotnik g. Jože Kastelic.

Preberi več