Stoletnica rojstva dr. Vinka Brumna

Spominska ploščaLetos bi profesor pedagogike, doktor filozofije, mislec in pisatelj dr. Vinko Brumen praznoval stoletnico rojstva. Za to priliko so se ga spomnili tudi v Sloveniji, kjer sta Občina Središče ob Dravi in Zgodovinsko društvo Ormož vabila na odkritje spominske plošče, kratke predstavitve življenja in dela ter na kulturni program, ki bo v soboto, 5. decembra 2009.

- Ob 13.00 uri: na Brumnovi kapeli v Šalovcih odkritje spominske plošče: župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko in predsednik Zgodovinskega društva Ormož Tone Luskovič;

- ob 14.30 uri: v Kulturnem domu Sokolana, Središče ob Dravi, predstavitev življenja in dela dr. Brumna in nato kulturni program.

Spregovorili so: - prof. dr. Stane Granda, znanstveni svetnik ZRC SAZU, Zgodovinski inštitut Milka Kosa,
- mag. Bojan Čas, profesor sociologije na ŠCRM Kamnik, ter
- Martin Brecelj, filozof in publicist iz Devina pri Trstu.
Za pevski užitek je poskrbel Marko Fink, operni pevec – basbaritonist s klavirsko spremljavo prof. Ivana Vombergarja.

Odkritje ploščeProf. dr. Stane GrandaMag. Bojan ČasFilozof Martin BreceljIvan Vombergar in Marko Fink