Uradna predstavitev spletnega portala za Slovence po svetu

Image V torek, 14. oktobra je v Tiskovnem središču Vlade RS bila uradna predstavitev spletnega portala za Slovence po svetu.
Uvodne besede je spregovoril Zorko Pelikan, državni sekretar na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. Vesna Gornik pa je na kratko predstavila portal prisotnim zastopnikom medijev.
Spregovorili so tudi predstavniki Združenja Slovenske izseljenske matice, Slovenije v svetu, Svetovnega slovenskega kongresa in Rafaelove družbe, ki v koordinaciji Urada urejujejo in sestavljajo vsebino portala.

Portal je dosegljiv na naslovu www.slovenci.si

Predsednik SVS Boštjan Kocmur je v svojem nagovoru povedal:
Image Izseljensko društvo Slovenija v svetu že drugo desetletje deluje na področju Slovencev po svetu. Vsa leta pripravlja in vodi programe in prireditve, ki spodbujajo in krepijo narodno zavest Slovencev, razseljenih po svetu: organizira programe na področju šolstva, kulture in športa, s katerimi utrjuje prijateljstva in čut pripadnosti slovenskemu narodu. Dejavnost društva lahko podrobneje spoznate preko naše spletne strani.
V letošnjem letu se bodo informacije še dodatno dopolnjevale preko spletnega portala za Slovence po svetu, ki ga danes predstavljamo.
Izseljensko društvo Slovenija v svetu je za portal prevzelo skrb za komuniciranje in posredovanje koristnih informacij ter dogodkov iz življenja Slovencev v Latinski Ameriki, Franciji, Belgiji in na Švedskem. Do današnjega dne smo vzpostavili stik s prek osemdesetimi slovenskimi organizacijami, od katerih 22 jih že sodeluje s portalom.