Dobrodošli doma 2019

Lepo vabljeni na prireditve v sklopu programa letošnjega festivala Dobrodošli doma!

3. - 5. julij – nogometne tekme Športni center Nogometne zveze Slovenije
( NZS ), Predoslje 40a, Brdo pri Kranju, ob 16.00 in 18.30 uri
6. julij – nogometne tekme za 3. mesto ob 9.00 uri, za 1. mesto ob 11.00 uri

4. julij
Razstava Narodne in univerzitetne knjižnice ( NUK ) in Inštituta za narodnostna
vprašanja ( INV ) SOSEDJE SLOVENCI – SLOVENCI NA HRVAŠKEM, Narodna in univerzitetna knjižnica, Turjaška 1, Ljubljana
4. julij - 5. oktober 2019: slavnostno odprtje v četrtek, 4. julija, ob 18.00 uri, v Veliki čitalnici NUK

5. julij

IV. konferenca slovenskih mladih raziskovalcev in študentov iz sveta in Slovenije, Inštitut Jožef Štefan, Ljubljana, Jamova cesta 39
Pričetek ob 8.00 uri.
Koncert basbaritonista Marcosa Finka in pianista Nejca Lavrenčiča PESMI MOJIH DOMOVIN - Slovenski in argentinski samospevi
Pričetek ob 20.30 uri, Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, Ljubljana. Vstop prost

6. julij
DOBRODOŠLI DOMA, grajski park, Radovljica
Od 14.00 ure naprej
Grajski park, glavno prizorišče
Od 15.00 do 18.00 ure – Aleksi Jercog trio in Kresnice ( Trst, Italija ) , Veseli Begunjčani ( Radovljica, Slovenija ), Folklorna skupina KPD Lesce, glasbena skupina Mimo ritma z Reke ( Slovensko kulturno društvo Bazovica, Hrvaška ), Jazz orkester iz Kaknja ( Slovensko združenje meščanov „Jožef Špringer“, BiH )

Čebelarski muzej, Linhartov trg 1, Radovljica
Od 15.00 do 17.00 ure – Baročna dvorana - Strokovna konferenca
NAGRAJENKE SE PREDSTAVIJO
Strokovni posvet s predstavitvami izbranih nagrajenih del XVII. nagradnega natečaja za diplomska, magistrska oziroma doktorska dela na temo Slovencev v zamejstvu in po svetu
Ob 16.00 uri – Plesna dvorana – okrogla miza: ZGODBE USPEŠNIH SLOVENK
Linhartova dvorana, Gorenjska cesta 19a, Radovljica
Ob 15.00 uri – Linhartova dvorana - Predstavitev monografije Društva Slovencev Kredarica Novi Sad z naslovom: PRETEKLOST ZA PRIHODNOST z ogledom krajšega filma o Moški pevski skupini ob njeni 15. obletnici delovanja

Ob 18.00 uri – glavno prizorišče v grajskem parku
Pozdravni nagovor ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu g. Petra Česnika in župana Občine Radovljica g. Cirila Globočnika.
KULTURNI PROGRAM v katerem se predstavijo članice in člani Slovenskih kulturnih društev ter posamezniki: dijaki iz Argentine, otroci iz Kanalske doline (SKS Planika iz Kanalske doline, Italija), mladi iz Banja Luke (Društvo Slovencev RS Triglav, BiH ), pevski zbor Encijan iz Pulja (Slovensko kulturno društvo Istra, Hrvaška), moška pevska skupina iz Novega Sada (Društvo Slovencev Kredarica, Republika Srbija ), pevski zbor iz Skopja (Slovensko združenje France Prešeren, Severna Makedonija ), Danni Stražar in učenec Jakob Bonnevier iz Landskrona (Slovensko društvo Orfeum, Švedska)
V Baročni dvorani bo postavljena razstava ob 100 obletnici smrti Ivana Cankarja in 85-obletnici obstoja društva Cankar v Sarajevu, Slovensko kulturno društvo Cankar, Sarajevo, BiH
V plesni dvorani bo postavljena razstava: Cvetoči klas pelina, Slovenski begunci v Avstriji po letu 1945, Rafaelova družba
Ob 20.00 uri – koncert in zabava s skupino Manouche
Na stojnicah v grajskem parku se predstavijo lokalni obrtniki. Priložnost za nakup spominka na srečanje v Radovljici!

7. julij
26. tabor Slovencev po svetu - v Zavodu Sv. Stanislava, Štula 23, Ljubljana Šentvid s pričetkom ob 10.00 uri s Sveto mašo.
Sledi kulturni program in okrogla miza z naslovom SPOZNAL SEM SLOVENCE PO SVETU.

Prireditev poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja
Vabljeni v našo družbo! Veseli vas bomo!