Romanje na Brezje

Vsako drugo nedeljo v maju Slovenci, živeči v Argentini romajo v Lujan; argentinski Slovenci, živeči v Sloveniji, pa istočasno romamo k Mariji Pomagaj na Brezjah že od leta 1992. V duhu in molitvi smo povezani z vsemi našimi dragimi in prijatelji, saj imamo na Brezjah tudi Lujansko Marijo.
Maj je v Sloveniji poseben mesec. Po dolgi zimi pomlad v polnosti slavi Stvarnika. Otroci in starejši pa se dnevno udeležujejo šmarničnih pobožnosti, na katerih se priporočijo Božji Materi.


Letos smo poleg prošenj za vse naše drage, ki so daleč, še posebej molili za domovino, ki je v odločilnem trenutku, zato vabimo vse rojake, da se tudi sami udeležite volitev 3. junija, saj skupaj odločamo o slovenski prihodnosti.
Letošnje romanje je potekalo v lepem spomladanskem vremenu, zato je bila sv. maša kar zunaj. Pri maši, ki jo je daroval frančiškan, pater Viktor Papež, so sodelovali Slovenci, ki so se preselili iz Argentine, in Slovenka s Koroške. Tudi letos je nas počastila organistka iz Argentine Anka Savelli Gaser, ki je sestavila zborček s tukaj živečimi Slovenci in Slovenkami, ki so prišle na obisk. Dve pesmi pa je čudovito zapel operni pevec Lucas Somoza Osterc.
Z romarskim blagoslovom vas prisrčno pozdravljamo.
Slovenija v svetu

 

 

Fotografije: Alenka Savelli Pate in Pavlinka Korošec Kocmur