Knjižnji dar celovške Mohorjeve družbe

Ob vstopu v 2008 je Mohorjeva družba – v sklopu Knjižnega daru – izdala Koledar in več zanimivih knjig.

Koledar Mohorjeve družbe izhaja s 149-letno tradicijo. Poleg nepogrešljivega koledarskega dela ponuja še obilico zanimivih prispevkov s Koroške, Slovenije in izseljenstva. V Koledarju boste lahko prebrali literarne črtice, življenjepise, nekrologe, nasvete za zdravo življenje in razmišljanja o varstvu okolja. Cena: 10 EUR
V senci gore je roman Rudija Mlinarja, ki opisuje trdno slovensko kmečko družino, ki se ne briga za politiko, temveč za čim boljše gospodarjenje na svoji zemlji, obenem pa tankočutno zaznava, da je slovenstvo v nevarnosti. Bori se za svoj jezik in svojo zemljo. Mojstrsko vpletene nacionalne vrednote ter podatki iz takratnega načina življenja so sol in poper pripovedniškega dela. Cena: 10,00 EUR
Živimo z rastlinami Tatjane Angerer obravnava 64 izbranih zdravilnih rastlin, ki vsakdanjiku pomagajo krepiti in ohraniti zdravje.. Vsebino popestrijo tudi stari ljudski recepti ter nasveti za uporabo rastlin v zdravstveni sili. Cena:19,00 EUR
Kralj Samo Nika Kupperja in Katarine Štrukelj je otroška knjiga in prvi del otroških slikanic z naslovom Kamenčki zgodovine, v katerih tokrat potujete z otroki (od 4. leta) skozi slovensko zgodovino in se zaustavljate ob pomembnih mejnikih. Prva knjiga opisuje skrivnostnega karantanskega kralja Sama, ki velja za »očeta« današnje Slovenije. Cena: 10,00 EUR