Violinski recital Veronike Snoj

Mlada Slovenka, rojena v Argentini, vljudno vabi na svoj prvi violinski recital, ki bo v četrtek, 7. aprila ob 19. uri, v dvorani Zavoda sv. Stanislava.
Pod mentorstvom Draga Arka in ob klavirski spremljavi Nadje Vodišek, bo izvajala skladbe Vivaldija, Tartinija, Kreislerja in drugih mojstrov violinske glasbe.

Giuseppe Tartini: Sonata v g-molu "Didone abbandonata", op. 1, št. 10
Henrik Wieniavsky, Fritz Kreisler: Caprice
Antonio Vivaldi, Ottorino
Respighi: Sonata in re

Moderato (fantazija)
Allegro moderato

Fritz Kreisler, Gaetano Pugnani: Preludij in Allegro
Jean Marie Leclair: Sonata v D-duru

Adagio molto maestoso
Allegro Sarabanda (Largo)
Tambourin (Allegro vivace)

Marjan Vodopivec: Moderato
Giuseppe Tartini: Koncert za violino in klavir v d-molu
Jacob Gade: Tango Jalousie
Edward Elgar: Salut d'Amour

Veronika Snoj se je pričela učiti violino pred osmimi leti pri profesorju Dragu Arku. Že zelo zgodaj je pokazala ljubezen do igranja violine. Z leti je njen razvoj zorel, njena muzikalnost rasla, tako se je udeležila tekmovanja Temsig in tekmovanja Leona Pfeiferja, dveh tekmovanj na državnem nivoju, kjer je dosegla dve tretji nagradi. Za seboj ima mnogo nastopov, na katerih je pokazala svojo nadarjenost in veselje do glasbe.
Za nocojšnji večer, ki je tudi zaključek njenega šolanja v osnovni glasbeni šoli, sta s profesorjem izbrala pester program, značilen po svoji stilni raznolikosti.