Ljubljana, 20. maja 2004

Papeževa poslanica za svetovni dan sredstev družbenega obveščanja z naslovom: Mediji in družina – tveganje in obogatitev

V nedeljo, 23. maja 2004, bomo praznovali 38. svetovni dan sredstev družbenega obveščanja. Papež Janez Pavel II. v poslanici z naslovom  Mediji in družina – tveganje in obogatitev pravi, da izjemna rast ponudbe, ki jo prinašajo sredstva družbenega obveščanja, pomeni veliko obogatitev ne samo za življenje posameznikov, ampak tudi njihovih družin. Dejstvo je, da mediji večkrat predstavljajo nepristen ali potvorjen pogled na življenje, družino, vero in moralna načela. Opozarja na to, da morajo sredstva družbenega obveščanja pri sporočanju upoštevati etična merila, ki spoštujejo resnico in dostojanstvo posameznika.

Starši so prvi in najbolj pomembni vzgojitelji, ki so svoje otroke dolžni poučiti o medijih. Poklicani so k temu, da otroke naučijo zmerne, kritične, preudarne in razsodne uporabe sredstev družbenega obveščanja.

Celotno papeževo sporočilo je v angleškem, francoskem, italijanskem, nemškem, portugalskem in španskem jeziku dostopno na vatikanski spletni strani:

dr. Andrej Saje

tiskovni predstavnik SŠK