Ljubljana, 30. aprila 2004

Dragi rojaki, dovolite, da vam posredujem z dovoljenjem Glavnega tajnika Slovenske škofovske konference dr. Andreja Sajeta naslednje obvestilo, potem, ko sem imela priložnost , da se pogovorim z veselim novim tajnikom msgr. Rubenom o njegovem prihodu v Slovenijo. Glede jezika je na podobnem položaju, kot smo bili mi – izseljenci, ko smo prišli v Argentino.

V naši molitvi ga priporočimo Bogu Vsemogočnemu. – S. Rezka Krajnik HMP

OBVESTILO ZA JAVNOST

NOV TAJNIK NA APOSTOLSKI NUNCIATURI V REPUBLIKI SLOVENIJI

Z apostolske nunciature v Republiki Sloveniji so sporočili, da je v ponedeljek, 26. aprila 2004, msgr. Rubén Darío Ruiz Mainardi nastopil službo tajnika na omenjeni nunciaturi.

Novi tajnik je bil rojen 17. novembra 1964 in prihaja iz škofije Santo Tomé v Argentini – Cordoba

V duhovnika je bil posvečen leta 1991. Magisterij iz teologije in doktorat iz cerkvenega prava je končal v Rimu na Papeški univerzi sv. Križa, študij diplomacije pa je končal na Cerkveni diplomatski akademiji.

Leta 2000 je nastopil prvo diplomatsko službo v Kongu (Brazzaville) in Gabonu v Afriki. V Sloveniji bo njegovo drugo delovno mesto.

dr. Andrej Saje

tiskovni predstavnik SŠK