SVS Izseljensko društvo Slovenija v svetu Predstavitev Vračajoči Program SVS Kultura Novosti SVS Tabori Slovencev po svetu Duhovnost Knjiga gostov Povezave
Duhovnost

 

 

Napoved dogodka

 

Umestitev ljubljanskega nadškofa in metropolita msgr. Alojza Urana

  

 

Na drugo adventno in Miklavževo nedeljo, 5. decembra 2004, ob 16. uri, bo v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani, slovesna sv. maša, med katero bo apostolski nuncij v Republiki Sloveniji, msgr. Santos Abril y Castelló umestil novega ljubljanskega nadškofa in metropolita msgr. Alojza Urana.

 

Pri sv. maši, ki jo bo vodil nadškof Uran, bosta združeno sodelovala župnijski pevski zbor stolne župnije in pevski zbor Anton Foerster, zborovodja bo prof. Jože Trošt, organist pa Gregor Klančič. Solista bosta Marko Fink in Matjaž Robavs.

 

K sv. maši so poleg vernikov, duhovnikov in nadškofovih najožjih sodelavcev povabljeni tudi škofje in drugi visoki gostje iz družbeno-političnega in kulturnega življenja iz Slovenije in tujine.

 

Slovesnost bodo neposredno prenašali Televizija Slovenija, Radio Slovenija in Radio Ognjišče.

 

Pomembna obvestila za novinarje in njihove sodelavce

 

Za novinarje in njihove sodelavce ter fotografe bo v stolnici posebej rezerviran prostor pri Marijinem oltarju. Vhod zanje je samo v svečani obleki predviden skozi glavno zakristijo, ki se nahaja na prehodu med stolno cerkvijo in župniščem na Dolničarjevi ulici 1. Akreditacija ni potrebna. Gibanje bo omejeno. Novinarje in njihove sodelavce prosimo, da spoštujejo sakralnost prostora in navodila, ki jih bodo dobili na kraju samem. Sodelavca tiskovnega urada vam bova na voljo za morebitna pojasnila.

 

Predstavnike elektronskih medijev, ki bi med slovesnostjo želeli imeti dostop do zvočnega signala, prosimo, da pokličejo na Radio Slovenija, na tel. 01/475–26–71, ker dodatnih mikrofonov na oltar in ambon ne bo mogoče postavljati.

 

 

 

dr. Andrej Saje

tiskovni predstavnik SŠK

 

 

 

 

Vrnitev na vrh Vrnitev na vrh strani.    Vrnitev na vrh Vrnitev na Duhovnost.     Vrnitev na vrh Vrnitev na prvo stran.

© COPYRIGHT 1998-2004 ID SVS. ISSN: 1408-9408. Vse pravice pridržane.


Izseljensko društvo Slovenija v svetu
Štula 23, 1210 Ljubljana - Šentvid
e-mail: drustvo.svs@guest.arnes.si
tel.: +386 (0)1 512-89-20
tel./fax: +386 (0)1 512-89-25
GSM: +386 (0)41 605-630