Ljubljana, 19. februarja 2004

Predstavitev KORUS-a in UCESM-a

KORUS je kratica za Konferenco redovnih ustanov Slovenije, v katero so povezane moške in ženske redovne ustanove v Cerkvi na Slovenskem. KORUS je vključen v mednarodno ustanovo UCESM oziroma Zvezo evropskih konferenc višjih (redovnih) predstojnikov in predstojnic. KORUS ima sedež na Poljanski 6 v Ljubljani.

V Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano od 16. do 21. februarja 2004, poteka enajsta generalna skupščina UCESM-a. Skupščina v Sloveniji poteka prvič, udeležuje pa se je približno 90 delegatov narodnih konferenc redovnih ustanov iz evropskih držav. Osrednja obravnavana tema na skupščini je vloga redovnega življenja pri vzgoji etične zavesti v multikulturni Evropi.

Konferenco redovnih ustanov Slovenije (KORUS) na generalni skupščini UCESM-a zastopajo:

- predsednik KORUS-a, p. Slavko Stermšek OFMConv – minorit,

- podpredsednica KORUS-a, s. Barbara Šelih HKL – hčera krščanske ljubezni in

- generalna tajnica KORUS-a, s. Hermina Nemšak FBS – frančiškanka brezmadežnega spočetja.