Program 2005 - I. nogometni turnir Slovencev po svetu za dečke U 10 in U 14

Vabilo

Na kratko

Ideja za turnir se je porodila pred letom dni, ko je bil I. nogometni turnir Slovenija v svetu, za odrasle v Ljubljani in okolici. Na počitnice prihajajo z odraslimi tudi otroci, pa smo se odločili, da organiziramo turnir za kategoriji U 10 in U 14. Sestavili smo organizacijski odbor:Boštjan KOCMUR (predsednik Izseljenskega društva Slovenija v svetu), Marjan KOZMELJ, Marija SATLER in Jani ŽILNIK..

Za Gomilsko pa smo se odločili zato, ker je tamkajšnje Športno društvo Gomilsko izredno aktivno in prizadevno, saj so zgradili vrsto športnih objektov udarniško. Na njihovem nogometnem igrišču so že igrali znani slovenski nogometaši in vsi se strinjajo, da je igrišče, ki spada med  boljše v Sloveniji. Poleg tega pa imajo tudi župana, ki ima posluh za šport.

Turnirja so se udeležile naslednje ekipe v kategoriji U 10:

1. ekipa ZSŠDI – Združenje slovenskih športnih društev Italije

2. ekipa SAK – Slovenski atletski klub iz Avstrije

3. ekipa SVS – Slovenija v svetu, v kateri so igrali tudi otroci iz Argentine in domačini iz Gomilskega ter Prebolda in Braslovč.

4. ekipa Mali šampion

Enako so bile zastopane tudi ekipe v kategoriji U 14.

Na turnirju je bilo 160 mladih nogometašev.

Dopoldan je bil organiziran ogled  Jame Pekel v Šempetru v Savin. dolini, ob 14.00 pa se je začel turnir. O namenu turnirja (spoznavanje, druženje  in prijateljevanje  med mladimi ob nogometni igri) je spregovoril predsednik Izseljenskega društva Slovenija v svetu Boštjan KOCMUR, otvoril pa je turnir župan občine gostiteljice Marko BALANT.

Ob koncu turnirja so prejele ekipe pokale in priznanja, kot tudi priznanje za fair play ter nagrade za najboljšega igralca vsake tekme.

Gostje so izrazili željo, da bodo z veseljem še prišli, če jih bomo le vabili. Med gosti sta bila tudi člana MNZ Celje prof. Janko KRIŽNIK in Franc NEŽMAH, ki z veseljem prideta na vsako nogometno akcijo z mladimi.

Marija SATLER

Pozdrav

V imenu izseljenskega društva »Slovenija v svetu« (SVS) pozdravljam vse udeležence na  današnjem prvem nogometnem turnirju Slovencev po svetu, ko se bodo med sabo preizkušali v nogometu desetletni in štirinajstletni dečki.

Tokrat že tretjič povezujemo slovenske izseljence z matično domovino na malo drugačen način. Prepričan sem, da je tudi šport panoga, ki lahko povezuje vse Slovence doma in po svetu.

V ta namen in s pomočjo nogometnega kluba Mali šampion ter prijateljev in organizatorjev iz Spodnje Savinjske doline, smo letos organizirali ta turnir.

Letošnji nogometni turnir, bo izredna priložnost, da se dečki, slovenskih korenin, z raznih koncev sveta, med seboj spoznajo in povežejo.

Izseljensko društvo Slovenija v svetu, Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, nogometni klub Mali šampion, gostitelji Športno društvo Gomilsko, Nogometna zveza Slovenije in vsi ostali donatorji dajejo letošnjemu turnirju vseslovenski pomen, ki nas še dodatno navdušuje.

»Slovenija nezadržno gre naprej«, ko združi vse svoje pozitivne sile.

Boštjan Kocmur

Predsednik Izseljenskega društva »Slovenija v svetu«

Slike

Vrnitev na vrh Vrnitev na vrh strani.     Vrnitev na vrh Vrnitev na prvo stran.

© COPYRIGHT 1998-2005 ID SVS. ISSN: 1408-9408. Vse pravice pridržane.