Program 2005 - Izseljensko srečanje – Romanje povratnikov na Brezje

Vabilo

Vrnitev na vrh Vrnitev na vrh strani.

Poročilo

V nedeljo, 15. maja 2005, smo v Slovenijo preseljeni in vrnjeni izseljenci romali k Mariji Pomagaj na Brezje. To romanje, ki nas že nekaj let v mesecu maju zbere okoli naše nebeške Matere, je lepa priložnost, da se ji zahvalimo za vse, kar za nas izprosi pri Bogu, in jo prosimo za vse naše drage, ki so ostali v daljnih krajih.

Mašo sta darovala naš prijatelj Janez Cerar CM in župnik iz Šentjakoba ob Savi Toni Burja CM. Za ubrano petje sta poskrbela prof. Ivan Vombergar pri orglah in Bogdan Magister s petjem. Berili sta brala Cecilija Grbec in Marko Vilfan, prošnje pa so prebrali otroci iz družin Cukjati, Jerman, Medic, Štefe, Sušnik in Batagelj.

Binkošti, prihod Svetega Duha, šestdesetletnica povojnih pobojev in začetka begunstva ter skoraj istočasno romanje rojakov v argentinsko Marijino svetišče v Luján so bile točke, ki jih je mašnik Janez omenil v svoji pridigi. Hudomušno se je zahvalil, da je s tem, ko je nekaj let pastiroval v Argentini, smel prištevati se med izseljence.

Številni verniki (našteli smo jih okoli sto petdeset) so se po maši pred cerkvijo v gručah razgovorili in si izmenjali novice, da jih je bilo kar težko zbrati v eno samo skupino. Končno je to uspelo, čeprav so nekateri že pred tem kar hitro odšli domov. Vreme je pač bilo nestalno; tudi nekaj ploh se je ulilo in onemogočilo, da bi v bližnjem parku posedli in pomalicali.

Vrnitev na vrh Vrnitev na vrh strani.

Slike

Vrnitev na vrh Vrnitev na vrh strani.     Vrnitev na vrh Vrnitev na prvo stran.

© COPYRIGHT 1998-2005 ID SVS. ISSN: 1408-9408. Vse pravice pridržane.