SVS Izseljensko društvo Slovenija v svetu Predstavitev Vračajoči Program SVS Kultura Novosti SVS Tabori Slovencev po svetu Duhovnost Knjiga gostov Povezave

Program

 

 

Program 2004 - Svetovno nogometno prvenstvo slovenskih izseljencev 2004


2. SVETOVNO NOGOMETNO PRVENSTVO SLOVENCEV PO SVETU

POVEZOVANJE SLOVENCEV PREK ŠPORTA

 

 

Spoštovani športni prijatelji !

 

Izseljensko društvo Slovenija v svetu skupaj z Nogometno zvezo Slovenije in s podporo Urada RS za Slovence v zamejstvu in po svetu prireja 2. SVETOVNO NOGOMETNO PRVENSTVO SLOVENCEV PO SVETU, ki se bo odvijalo v Sloveniji, in sicer

 

od 26. do 31. julija 2004

 

Letošnji nogometni turnir bo izredna priložnost, da se Slovenci z raznih koncev sveta med seboj spoznamo in družimo prek športa.

 

Na prvenstvu bodo sodelovale reprezentance slovenskih izseljencev in zamejcev iz naslednjh držav:

 

Zdravnika nogometnega prvenstva: dr. Rudi Potočnik in dr. Silvo Lipovšek

 

Tekme se bodo odigrale po predvidoma sledečem razporedu:

 

datum tekma (država) ura Kraj
ponedeljek, 26. 07. NEMČIJA : ITALIJA 17.00 DOB pri DOMŽALAH
AVSTRIJA : SLOVENIJA 19.00
torek, 27. 07. ARGENTINA : NEMČIJA 17.00 ŠENČUR
SVS : AVSTRIJA 19.00
četrtek, 29. 07. SVS  : SLOVENIJA 18.00 TABOR 69 (Vižmarje)
ARGENTINA : ITALIJA 19.00 LJUBLJANA (Šiška)
sobota, 31. 07. FINALE za 5. mesto 14.30 TABOR 69 (Vižmarje)
za 3. mesto 14.30 FACTOR (Ježica)
za 1. mesto 17.00 FACTOR (Ježica)

*SVS – reprezentanca izseljenskega društva Slovenija v svetu

 

Po vsakem srečanju bo organizirano prijateljsko druženje ob jedači in pijači ter slovenski glasbi.

 

Lep pozdrav,

 

Boštjan Kocmur

predsednik

 


Argentinska reprezentanca

 

 

Slovenska nogometna ekipa Zedinjena Slovenija je nastala leta 2001 kot iniciativa posameznikov, ki so v Slovenski skupnosti v Argentini iskali možnost športnega udejstvovanja in tekmovanja. Tisto leto se je organizirala turneja po Sloveniji, kjer smo priredili prijateljska tekmovanja z amaterskimi ekipami.

Uspeh turneje je dal povod, da se je v letu 2002 organiziral v Sloveniji prvi nogometni turnir za izseljence, v katerem smo sodelovali skupaj z drugimi petimi ekipami in osvojili prvo mesto.

V dveh letih se je sestava naše ekipe spremenila, prišlo je nekaj novih igralcev, predvsem mlajših. To je tudi namen našega druževanja, da več mladih sodeluje pri tem načrtu, in da imajo pri tem priložnost, da obiščejo Slovenijo, deželo svojih prednikov. Vodstvo ekipe je isto kot pred dvema
letoma z izjemo dr. Silva Lipovška, ki se je po turneji nastanil definitivno v Sloveniji.

Nogometno ekipo iz Argentine, ki nastopa na turnirju 2004 sestavljajo fantje iz različnih slovenskih domov Velikega Buenos Airesa. Ti so:


Vratarji: Kocjančič Marko, Urbančič Janez.

Branilci:  Črnak Damijan, D'Agostin Guzelj Mauro, Kunc Dani, Lovšin Dani, Mustar Jure, Omahna Damijan, Poberšnik Ivan.

Sredinski igralci: Bevčar Damian, Jakoš Matjaž, Kovač German, Medvešček Dani, Rant Kristijan, Skale Luka, Urbančič Gabi.

Napadalci: Čampa Damian, Grbec Javier, Horvat Luka, Marušič Matjaž, Milharčič Nicolas, Panaino Gelb Ivo, Rozina Silvio, Spinella Reven Roman, Zupan Hermi.

Vodilni odbor ekipe sestavljajo: Heri Zupan, trener in vodja ekipe; Claudio Spinella, pomočnik trenerja; Jure Urbančič, kondicijski trener; Marko Vombergar, tajnik; Janko Šmalc, fizioterapevt; Franci Urbančič, blagajnik.

Vrnitev na vrh Vrnitev na vrh strani.


Reprezentanca SKM Berlin, Nemčija

 

Vrnitev na vrh Vrnitev na vrh strani.


Reprezentanca SAK Celovec, Avstrija
 

SAK – Slovenski atletski klub – 2. avstrijska liga

SAK je včlanjen v Slovensko športno zvezo (SŠZ), krovna športna organizacija Slovncev v Avstriji, ustanovljena 19. junija 1949, ko se je devet slovenskih špornih društev na južnem Koroškem povezalo v Slovenski fiskulturni zvezi (SFZ) .

SAK trenutno tekmuje v 2. avstrijski ligi in beleži več uspehov in priznanj. Svoj sedež ima v A-9020 Klagenfurt/Celovec, Viktringering 26.

Na 2. svetovnem nogometnem prvenstvu Slovencev po svetu – povezovanje Slovencev prek športa SAK sodeluje z enajsterico.

Vrnitev na vrh Vrnitev na vrh strani.


Reprezentanca ZSŠDI Trst, Italija

 

Vrnitev na vrh Vrnitev na vrh strani.


Reprezentanca MNZ Koper, Slovenija

 

Reprezentanca MNZ Koper

Reprezentanca Medobčinske nogometne zveze Koper je bila prvič sestavljena v letu 2001 z namenom, da sodeluje v tekmovanju regionalnih amaterskih reprezentanc. To tekmovanje je v Sloveniji nastalo zaradi ustanovitve UEFA Regions cup, tekmovanja evropskih amaterskih reprezentanc, ki vsake dve leti poteka v organizaciji Evropske nogometne zveze UEFA. NZS je namreč za udeležbo na prvem tovrstnem tekmovanju določila reprezentanco tretje slovenske lige center (Ljubljana in okolica), za uvrstitev na naslednji Regions cup pa naj bi potekalo v okviru Slovenije tekmovanje med reprezentancami MNZ-jev oziroma tretjih lig.

Reprezentanco MNZ Koper vodi selektor Danilo Sergaš Fičo, ki je ekipo sestavil iz igralcev, ki igrajo v klubih na področju te MNZ. Predvsem gre za igralce Enotne primorske lige in tretje slovenske lige zahod, med njimi pa so tudi nekateri že prvoligaški igralci. Točen seznam igralcev bo znan pred začetkom turnirja.

Vrnitev na vrh Vrnitev na vrh strani.


Reprezentanca SVS

 

Zadaj (od leve): Andrej Arnšek, Bogdan Magister, Simon Purger, Marko Jerman, Lucas Hirschegger, Martin Grabnar, Carlos Panaino, Alberto Medic, Boštjan Kocmur.

Spodaj: Gabriel Sanchez, Mario Janušič, Pablo Gelb, Bernardo Grbec, Toni Burja, Matias Sušnik, Daniel Sušnik.

 

Slovenija v svetu

Nogometna reprezentanca Slovenija v svetu je sestavljena iz slovenskih izseljencev, ki so se v zadnjem desetletju preselili v Slovenijo. Ekipa trenira na župnijskem igrišču v Šentjakobu ob Savi, kjer se zanimanje za šport prepleta z družabnimi srečanji ljudi, ki so pred kratkim bili del slovenskega izseljenstva in Slovenci iz matične domovine. Ekipa Slovenija v svetu združuje ljudi iz izseljenstva in jih prek športa vključuje v slovensko okolje, zlasti ko se vsak teden meri z različnimi moštvi iz bližnje okolice in pridobiva nove izkušnje.

Nogometna ekipa SLOVENIJA V SVETU: Andrej Arnšek, Bogdan Magister, Simon Purger, Marko Jerman,Lucas Hirschegger, Martin Grabnar, Carlos Panaino, Alberto Medic, Boštjan Kocmur, Gabriel Sánchez, Mario Janušič, Pablo Gelb, Bernardo Grbec, Toni Burja, Matias Sušnik, Daniel Sušnik, Andrej Jerman, Pablo Rezelj, Emil Urbančič, Ivan Vombergar, Aleks Jerman.

 

 

Vrnitev na vrh Vrnitev na vrh strani.     Vrnitev na vrh Vrnitev na stran nogomet.     Vrnitev na vrh Vrnitev na prvo stran.

© COPYRIGHT 1998-2004 ID SVS. ISSN: 1408-9408. Vse pravice pridržane.


Izseljensko društvo Slovenija v svetu
Štula 23, 1210 Ljubljana - Šentvid
e-mail: drustvo.svs@guest.arnes.si
tel.: +386 (0)1 512-89-20
tel./fax: +386 (0)1 512-89-25
GSM: +386 (0)41 605-630