Program

Program 2004 - Praznovanje 30. obletnice slovenskega dopolnilnega pouka v Münchnu in izdaja zbornika

Naslovnica zbornika

Vrnitev na vrh Vrnitev na vrh strani.

Spremna beseda

Zborniku na pot

Človek rad pogleda nazaj v mlada leta. Ta pogled je vedno zanimiv. Stvari se pokažejo navadno lepše, kot so bile takrat, ko smo jih doživljali.

Spomini oživijo. Spet zagledamo obraze prijateljev in znancev, skupaj z njimi pa tudi dogodke.

Tudi vsaka skupnost ima svojo preteklost, svojo zgodovino, svoje spomine. Taka skupnost je tudi naša fara. In delček te fare, naša šola. No, o tej smo zbrali v tej brošuri nekaj spominov. Ti bodo zanimivi predvsem za tiste, ki so se udeleževali njenega življenja, bodisi kot učitelji bodisi kot učenci.

Šolski in predšolski tečaj, oba sta se začela z zelo skromnim številom. To je z leti raslo, da nam je v prejšnjem župnišču zmanjkovalo prostora. S tem, da so se začeli vračati naši ljudje za stalno domov, je začelo padati tudi število naših šolarjev in predšolarjev. Ves čas pa je bilo na obeh straneh, pri učiteljih in učencih še veliko dobre volje. To so povečali še nastopi pri miklavževanjih in materinskih dnevih, pa naši nepozabni šolski izleti križem po Bavarski.

Marsikateri starši so nam izrazili zadovoljstvo in hvaležnost, da smo z našo šolo pomagali ohranjati materinski jezik pri njihovih otrocih. Tudi sami smo veseli, da smo to storili. Verjetno že tudi bivše šolarke in šolarji cenijo sadove naše šole.

Naj nam vsem ta brošura ob tridesetletnici našega vrtca in šole obudi spomine!

Marjan Bečan, župnik

Vrnitev na vrh Vrnitev na vrh strani.     Vrnitev na vrh Vrnitev na prvo stran.

© COPYRIGHT 1998-2005 ID SVS. ISSN: 1408-9408. Vse pravice pridržane.