Tabori

POZDRAVI GOSTOV - Marjan Cerar

MARJAN CERAR,

predstavnik Socialdemokratske stranke

Najprej lepo pozdravljeni, drage gospe in gospodje!

V imenu predsednika Janeza Janše, v imenu Socialdemokratske stranke vas najlepše pozdravljam.

Pred kratkim sem postal predsednik Socialdemokratskega narodnega foruma in, gospod Pahor, v mojem programu je borba za ministrstvo za Slovence po svetu že zapisana. V našem programu, ki ga bomo brali pojutrišnjem, v ponedeljek, bomo obravnavali, kaj storiti za dve smeri delovanja: ohraniti diasporo, jo še poživiti, storiti vse, da ta obstane, obenem pa, kar je povedala že ga. Šekoranjeva, o migraciji v Slovenijo. Kaj storiti, da ljudje, predvsem mladi, pridejo nazaj v to državo, prinesejo multikulturalnost s seboj, prinesejo novo bogastvo, nove poglede. Dozdajšnji problem mlade Slovenije je bil ta, da so se priseljevali predvsem Neslovenci. In če smem to reči, moramo storiti vse, da se priseljevanje razredči z našimi ljudmi, s Slovenkami in Slovenci iz tujine in da se čuti njihov duh, njihova kultura, njihovo znanje, njihovi talenti v našem okolju. Mi vas, Slovenci, rabimo tu.

Vrnitev na vrh Vrnitev na vrh strani.    Vrnitev na vrh Vrnitev na kazalo      Vrnitev na vrh Vrnitev na prvo stran.