SVS Izseljensko društvo Slovenija v svetu Predstavitev Vračajoči Program SVS Kultura Novosti SVS Tabori Slovencev po svetu Duhovnost Knjiga gostov Povezave
Tabori

 

 

Program 2003 - 10. TABOR SLOVENCEV PO SVETU


POZDRAVI GOSTOV - Tine Vivod

 

 

TINE VIVOD,

predstavnik Zedinjene Slovenije iz Argentine

 

 

Najlepše pozdravljeni, gospe in gospodje, prijatelji, ki se nas spominjate, in s katerimi se lahko srečujemo ob veselih in tudi žalostnih trenutkih.

 

V imenu Zedinjene Slovenije in Medorganizacijskega sveta v Argentini želim izraziti ne samo dobrodošlico kolegom, ampak želim tudi uspeha na vseh področjih delovanja izseljenskega društva Slovenija v svetu.

 

Slovenija v svetu obstaja. In pridružujem se besedam mojega predgovornika in dodajam, da nam nihče ne more vzeti možnosti za preživetje v novi dobi evropskega povezovanja, če tega mi nočemo. Če hočemo Slovenci obstati, se moramo sami odločiti za to, sprejeti posledice te odločitve in tako kot naši predniki vztrajati, vztrajati in vztrajati.

Po drugi strani želimo, da se za število Slovencev po svetu, ki ni majhno, jasno razume, da je tukaj veliko število veleposlanikov, predstavnikov slovenskega naroda, ki se bodo med seboj povezovali kulturno in ekonomsko. In danes bomo v svetu zanimivi, če bomo različni. In če bomo različni, bomo obstali. In če bomo obstali, potem bo spet logično, da »kjer rod je moj, kjer sin je tvoj, tam si, Slovenija«.

Bog vas živi!

 

 

 

Vrnitev na vrh Vrnitev na vrh strani.    Vrnitev na vrh Vrnitev na kazalo      Vrnitev na vrh Vrnitev na prvo stran.

© COPYRIGHT 1998-2004 ID SVS. ISSN: 1408-9408. Vse pravice pridržane.


Izseljensko društvo Slovenija v svetu
Štula 23, 1210 Ljubljana - Šentvid
e-mail: drustvo.svs@guest.arnes.si
tel.: +386 (0)1 512-89-20
tel./fax: +386 (0)1 512-89-25
GSM: +386 (0)41 605-630