Tabori

Program 2003 - 10. TABOR SLOVENCEV PO SVETU

Otroška delavnica »vrnjenih« Slovencev

Novinarka Dragica Bošnjak je v svojem kometarju med drugim zapisala:

»Zgleden primer društva, ki že desetletje uspešno pomaga ljudem pri vračanju in naselitvi v Slovenijo, je prav društvo Slovenija v svetu. Kot je med drugim omenil njegov predsednik Boštjan Kocmur, se je doslej vrnilo in preselilo v Slovenije 230 družin in posameznikov. Da gre za veliko mladih družin, se je videlo tudi ves čas med potekom tabora. Medtem ko so odrasli sodelovali na okrogli mizi in v razpravah, so v bližnjih učilnicah in na dvorišču organizirali najrazličnejše učne delavnice, zabavne igrice in prostočasne dejavnosti za mlade.

10. Tabora v Ljubljani se je udeležilo veliko izseljenskih in zamejskih otrok in njihovih staršev.

"Po argentinski navadi na slovenskih prireditvah sodelujejo vsi družinski člani; to so vedno družinski dogodki in ta, še sveži duh se prenaša tudi sem; tudi otroci imajo program, kjer mame iz pretežno mešanih zakonov sodelujejo v različnih programih. Sicer pa je to le eden od elementov različnih dejavnosti, s katerimi si na SVS prizadevamo biti povezovalni člen med slovenskimi skupnostmi po svetu," pojasnjuje Boštjan Kocmur. Tako poleg že omenjenega vsakoletnega tabora organizirajo številna druga srečanja mladih in celih družin. Že tradicionalne so tudi vsakoletne dejavnosti za slovenske maturante, letošnja skupina iz Argentine šteje kar 47 članov, v prihodnje pa znova pričakujejo še slovenske maturante iz drugih celin, Amerike, Kanade, Avstralije … Stalnice v društvu so tudi likovne razstave pa srečanja mladih športnikov, kjer "težave v komunikaciji premoščajo s športnimi in kulturnimi aktivnostmi".«

Otroci so se na delavnicah tudi marsičesa naučili.

Vrnitev na vrh Vrnitev na vrh strani.    Vrnitev na vrh Vrnitev na kazalo      Vrnitev na vrh Vrnitev na prvo stran.