Tabori

Program 2003 - 10. TABOR SLOVENCEV PO SVETU

Pozdravi in čestitke

Spoštovani g. Boštjan Kocmur!

Zahvaljujem se Vam za nedavno prejeto obvestilo. Ker mi ni mogoče udeležiti se X. Tabora Slovencev po svetu, Vam na predvečer osrednje prireditve izražam skupno čutenje z vsemi udeleženci, govorniki in prireditelji, z željo, da bi ta Tabor doprinesel pozitivne misli  k problematiki vključevanja Slovenije v Evropsko unijo in, da  bi to – po vzorcu zakonske zveze med zrelimi osebnostmi – rodilo medsebojno obogatitev obeh partnerjev: našega naroda in Unije.

Želeč Vam in vsem udeležencem X. Tabora veliko uspeha, pozdravljam vse prav prisrčno!

Dr. Stane Zužek

13. junija 2003, San Carlos de Bariloche, Río Negro, Argentina

Spoštovani gospod Boštjan in sodelavci!

Čestitam Vam in se zahvaljujem za Vaše dobro delo in za čudovito spletno stran. Koliko koristnih informacij se tukaj najde. Bog plačaj!

Želim Vam mnogo uspehov za jutrišnji Tabor in vedno ter toplo pozdravljam!

Jožica Gerden za Avstralsko slovensko konferenco SSK (Avstralija)

Spoštovani!

Zahvaljujem se za povabilo na X. tabor Slovencev po svetu in čestitam za pobudo, da se na taki ravni preučuje položaj Slovenije v časih in razmerah, ki so pred nami. Žal se tabora ne bom mogel udeležiti in prosim, da sprejmete moje opravičilo in iskreno željo po vsestranskem uspehu.

Božidar Fink (Argentina)

Dragi Boštjan,

hvala za vabilo na tabor, katerega se na žalost ne bomo mogli udeležiti. Želim pa vam veliko uspeha in posluha.

Lep pozdrav, Eva Sutlič (Pariz)

Spoštovani,

ker se letos vašega tabora ne bom mogla udeležiti. Na ta način pošiljam pozdrav vsem udeležencem z željo, da tabor uspešno opravite.

Lepo pozdravljeni,

Milena Domjan (MK, Slovenija)

Dragi Boštjan!

Hvala za povabilo. Okrogle mize se žal iz nasega društva ne bomo mogli udeležiti.

Hvala za vaš obisk in za vaš trud, saj nam zmiraj prinesete lepo vzdušje, tako da se ljudje sprostijo in pozabavajo, kar je poleg želje po duhovni in slovenski rasti tudi namen Slovenskih srečanj v Vadsteni. Dekleta iz Mengša so se trudile po svojih močeh in tudi uspela zavrteti premnoge srbeče pete Slovencev v dvorani.

Prisrčen pozdrav

Avgustina Budja (Švedska)

Dragi Boštjan,

hvala za vabilo.

Bog Vas živi pri vašem plemenitem in dragocenem delu!

Stanislav M. Maršič (Ljubljana)

Spoštovani gospod Kocmur!

Dobil sem vabilo za sobotno okroglo mizo o Evropi. Vesel sem tudi spletne strani, ki sem jo z zanimanjem pregledal. Naš Trio se je srečno vrnil iz Kalifornije. Vse je bilo v redu, gostitelji najboljši, vsi zadovoljni. Seveda smo vam na voljo, če nas boste potrebovali.

Lep pozdrav Marjan Marinšek (Velenje)

Spoštovani g. Kocmur,

hvala za povabilo v soboto. Na žalost se moram opravičiti. Želim dober potek in Vas vse prav lepo pozdravljam

Vaš vdani Franc Kattnig (Avstrija)

Dragi Boštjan!

Čestitam Ti k vztrajnosti s katero že toliko let delaš in dosegaš prav lepe uspehe in pozitivne odmeve. Želim, da bi tudi ta Kongres dobro uspel in doprinesel koristne sadove tudi za nas izseljence. Prisrčen pozdrav Tebi in vsem tvojim sodelavcem!

Vdani, Marjan Loboda. (Argentina)

Spoštovani g. Boštjan Kocmur, predsednik društva SVS,

Spoštovani udeleženci X.tabora Slovencev po svetu

Dovolite, da zaradi zadržanosti pozdravim vse udeležence srečanja, ki mi je drago in vedno zanimivo in aktualno. Zlasti je pomembna letošnja tema tabora, katera odkriva spoznanje, da "iz roda v rod krvi gre tok, iz roda v rod duh vodi pot". Na to društvo sem se navezal pred 7 leti kot predstavnik PD Celje, ko smo skupaj pripravljali srečanje ob 45. letnici SPD Bariloče v Argentini.

Gorniška dejavnost je del naše narodne biti in nas kot narod uspešno povezuje. Gorništvo je bilo uspešno med izseljenci v Argentini in nas je povezalo zaradi smisla na katerem temelji: v ljubezni do domovine in zvestobi svojemu rodu. Tako smo to srečanje pripravljali pod geslom bl. A. M. Slomška: Ljubite svoj rod, spoštujte svoj jezik. Tema letošnjega tabora mora izhajati prav tako iz tega spoznanja, če hoče biti uspešna in zadovoljiva tako za nas kot evropsko skupnost. Ob tem se velja pomniti (akad. dr. Kajetan Gantar), da smo Slovenci pred 155 leti, ko smo še bili v takšni skupnosti postavili in začeli izvajati program Združene Slovenije. Program Združene Slovenije iz leta 1848 je bil začetek gibanja, ki je po mnenju zgod. dr. Staneta Grande, po nizu dogodkov pripeljalo do naše samostojnosti in nacionalne veljavnosti. Zgodovina bi naj bila učiteljica življenja, zato se velja spomniti na dogajanje "Združevanja Slovencev" pred 155 leti v takratni avstroogrski državi, ki je bila predhodnica današnje EZ. Motivi in smisli so različni, za uspešnost pa velja izločati slabosti in uveljavljati dobra spoznanja na tej poti.

V tem duhu želim uspešno srečanje in zaključim z blaženim Slomškom:

Gore, doline pokrivajo svet,

prijatelji med njimi se snidejo spet.

To je bilo vodilo organizatorjem SPD pred 110. leti in to naj velja za sedanje in bodoče rodove Slovencev po svetu in tudi za društvo Slovenija v svetu!

V imenu Gorniškega kluba Savinjske doline

Franc Zabukošek (Šentjur)

Vrnitev na vrh Vrnitev na vrh strani.    Vrnitev na vrh Vrnitev na kazalo      Vrnitev na vrh Vrnitev na prvo stran.